Cattery Dalila is een kleinschalige cattery in de provincie Zeeland die met heel veel liefde voor de kat is begonnen in 2020 met het hobbymatig fokken van Bengalen en Savannah katten en de kruising tussen de 2. Oorspronkelijk zijn wij begonnen onder de naam Dilo Gato Exotico, een combinatie van 2 namen omdat we met 2 personen dit avonduur in gingen. Echter is er nu nog maar 1 van de 2 met de cattery actief en was deze naam niet meer fijn om aan te houden. Na lang peinzen en verzinnen is de naam Dalila naar boven gekomen. Dalila betekend Vriendelijk, Aardig. En dat zijn onze katten ook allemaal stuk voor stuk. Deze mooie krachtige naam paste beter bij datgene ik nu voor ogen heb. De gezondheid van mijn dieren staat uiteraard voorop en ik zal dan ook maar enkele keren per jaar een nestje hebben als dit voor zowel poes als kater te doen is. Nooit zal een poes binnen een jaar een 2e nestje krijgen of zal onze kater aan de lopende band dekken. Ik zal dan ook nooit een dekking forceren als ik zie dat de poes of kater zich niet op zijn gemak voelt. 

Op dit moment heb ik 1 hele knappe Savannah dekkater en 1 geweldig mooie Bengaalse dekkater en enkele Savannah en Bengaalse poezen.  Mijn katers staan ook heel beperkt beschikbaar voor uitdekkingen, maar alleen voor poezen met stamboom en fokrecht en zullen niet aan de lopende band poezen mogen dekken. Ze zijn geen machines en hun gezondheid en goede mindset is voor mij veel belangrijker.

Alle katten waar ik mee fok zijn getest via dna, bloed en regelmatig via ontlasting en gezond verklaard door mijn dierenarts. Zij zijn allemaal negatief getest op FIV en FeLV (via bloed), Patella Luxatie en via DNA  getest op erfelijke ziektes zoals PRA, PKD, PKDef, HCM. Tevens wordt regelmatig de ontlasting gecontroleerd op oa Giardia en andere paracieten en wormen.

Wij staan ingeschreven bij TICA en BCF en zijn lid van de RVSK. 

Yaro